Pentagon lanserer mikrochip under huden for å oppdage Covid-19, og et filter for å holde viruset vekk fra blodet.

Chipen ser ut som en liten grønn geleklump. Foto: Skjermdump 60 minutes.

Ved det første øyekast høres dette ut som noe som tidligere har blitt omtalt som konspirasjonsteorier, skapt av skrullinger med tinnfoliehatter. Men nå er det altså forskere ved selveste Pentagon som går ut med at de har utviklet en mikrochip som skal oppdage Covid-19 før en opplever symptomer. Denne skal plasseres under huden.

Forskerne som blant annet jobber for Pentagon laberatoriet Defence Advanced Research Pfojects Agency (DARPA), sier de også de har utviklet et filter som kan fjerne Covid-19 fra blodet når pasienten er koblet til en dialysemaskin.

Det var i det kjente TV-programmet fra CBS, 60 minutes, at mikrochipen som skal varsle om Covid-19 før symptomer eller skydom ble fremvist.

Som eksempel på nødvendigheten eller fordelen med denne chipen, ble hangarskipet USS Thedore Roosevelt brukt. I fjor testet 1.271 av skipets personell for Covid-19. Hensikten med denne chipen skal være å oppdage tidlig smittebæring før symptomene, for å kunne iverksette tiltak før smittebærere fører viruset videre.

Den pensjonerte obersten Matt Hepburn, en militær infeksjonsykdoms fysiker, viste fram chipen, som ser ut som en liten geleklump, og påpekte at den ikke inneholder noen for for GPS-sporing, eller noe lignende.

Han sier det er mer som et «Check engine» lys, som sier at et viruset kan være i kroppen. Deretter er det meningen at personell på marinefartøy – som dette er ment for i første omgang – skal selv ta en blodprøve og teste seg på stedet. Da kan man ifølge Hepburn, få svar i løpet av tre til fem minutter.

Kilder: Daily Mali og CBS 60 minutes.