Løskatt mistenkt for «mordforsøk» i Japan

JAPAN – En undersøkelse av et grusomt angrep på en eldre kvinne i Japan har ført til en overraskende mistenkt i saken: en hjemløs katt.

Etter at Mayuko Matsumoto ble oppdaget med nesten to dusin kutt i ansiktet, var politiets teori på grunn av hendelsens alvorlighetsgraden at noen hadde forsøkt å drepe henne.

Siden den 82 år gamle kvinnen ikke kan snakke, og inntrengeren ikke etterlot seg tegn på å ha brutt seg inn hos henne, ble myndighetene overlevert av det som syntes å være et bisart mordforsøk.

Imidlertid kom det et gjennombrudd i saken da de så at kvinnens sår lignet på det som man kunne få hvis man ble kloret av en spesielt ond katt.

Dette førte politiet til at politiet måtte vurdere om voldsmannen ikke var en person, og deres mistanker ble styrket da de så flere kjente katter som sov ved Matsumotos hus.

Og etter en god del detektivarbeid ser det ut til at myndighetene kanskje har funnet den skyldige etter som en av kattene faktisk så ut til ha blod på sine klør.

Etterforskere håper å teste blodet for å avgjøre om det faktisk var katten som begikk den heslige kriminaliteten.

Skulle det bli bekreftet, kan man anta at katten står overfor rask rettferdighet, så la oss bare håpe at politiet enten tar den i varetekt eller holder et øye med skapningen i tilfelle den prøver å gjøre et fluktforsøk.

Kilde: Japan Times

Author: Jan Ivar Hansen

Webadministrator