Menn som selv identifiserer seg som kvinner skal få dusje med jentespeidere

UTENRIKS – «Girl Guides» som er en speiderorganisasjon i Storbritannia har nå vedtatt at gutter og mannlige funksjonærer som selv identifiserer seg som jenter/kvinner skal få benytte jentegarderober, toaletter og dusjer.

I organisasjonens 107 år lange historie er blir dette dermed første gang menn som selv identifiserer seg som kvinner skal få dele soverom, toalett og dusj med speiderjenter når de er borte på utflukter.

Årsaken til endringen i regelverket kom etter at enkelte har ment at det å «tvinge» en gutt/mann som identifiserer seg som hunkjønn til å dusje med andre menn kan føre til angst og depresjon.

Kritikere av regelendringene mener at endringene vil åpne for potensielle overgrep, og mener at det ettersom det ikke stilles noen krav om dokumentasjon fra eksempelvis en psykolog for at en person som selv identifiserer seg som kvinner faktisk gjør det, vil regelendringene åpne for at pedofile nå vil kunne benytte regelendringen for å få tilgang på unge jenter.

Les mer her…