Hvite som praktiserer Yoga er rasister

USA – Ifølge en professor ved Michigan State University er det rasistisk for en hvit person å praktisere yoga, og du blir et redskap for høyreekstreme.

Ifølge lærerinnen for religiøse studier ved Michigan State University Shreena Gandhi er hvite yoga entusiaster rasister da de bedriver kulturell appropriasjon.

I en avhandling som hun var delskribent til sier hun at hvite amerikanere burde lære seg historien bak yoga, og senke kostnaden for yoga leksjoner for fattige og minoriteter.

Gandhi argumenterer med at «nyankomne Indiske immigranter som yoga rettmessig tilhører» burde oppfordres til i større grad å bedrive yoga.

Hun skrev avhandlingen, med tittelen Yoga og røttene til kulturell appropriasjon, sammen med Lillie Wolff, en selvutnevnt «anti-rasistisk hvit jødisk organisator, tilrettelegger og helbreder».

De to mener at eksplosjonen i salget av yoga klasser, videoer, apper, yoga bukser og annen yoga litteratur de siste tiårene er beviser på «kulturell appropriasjon av yoga».

I avhandlingen sier det at yoga er blitt en del av «systematisk rasisme» som er bygget på «arbeid utført av sorte mennesker, og arbeid utført av det globale sør».

Forfatterne hevdet også at hvite yoga-entusiaster «ignorerer det indiske folks velvære og befrielse»

Så neste gang du slenger treningsbaggen over skulderen for å løpe til din neste yoga trening bør du vite at du er med på å spre rasisme.

Det underligge her er at disse såkalte ekspertene og professorene ikke har fått med seg at dagens yoga slik den praktiseres i store deler av vesten, er inspirert og utviklet etter at europeisk akrobatikk.

Kilde: TheSun.co.uk