Britiske politibetjenter med misforstått «toleranse» – viser ISIS-hilsen.

Uten å vite foranledningen til dette bildet vi tilfeldigvis fanget opp på Facebook, vil det utvilsom gi helt feil signaler både i Storbritannia og ut i verden.

Vi tolker handlingen i beste mening, og er utført av politibetjenter som er uvitende om at denne håndgesten er en intern håndgest, brukt av ISIS de seneste årene. Vi antar at mannen nr. to fra venstre i bildet, spurte om de ville la seg avbilde med han, mens de alle gjorde denne håndgesten. Vi antar, eller i alle fall håper at de tre politibetjentene i sin uvitenhet ville være «kule» og imøtekommende for å myke opp stemningen mellom politiet og fremmedkulturelle befolkningsgrupper.

Problemet er at dette vil for det første opprøre den etnisk britiske befolkningen, men også sende uheldige signaler ut i verden. Bildet signaliserer; «se her, det er vi som er herrer i Storbritannia. Til og med lovens håndhevere underkaster seg. Så bare kom hit, brødre!».

1a
Smilende britisk politi poserer og viser ISIS håndgest.

Kilde til bildet: Ukjent.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.