Barn går til skolen med politieskorte

En økning i kriminelle i nærheten av en skole i Paris har gjort politieskorte for barn til en nødvendighet.

Parisiske barn blir pålagt å gå til skolen med politieskorte på grunn av økt tilstedeværelse av narkomane og prostituerte i ett distrikt i den franske hovedstaden. En økt tilstedeværelse av narkohandlere, prostituerte og narkomane har økt følelsen av utrygghet i distriktet, med foreldre som frykter for sikkerheten til sine små barn og er avhengig av at det kommunale politiet kan eskortere dem trygt til og fra skolen.

Foreldre avslørte at barna deres hadde snakket om hvordan de har vært vitne til narkotika og prostitusjon. «De kjenner ordet crack,» sa Priscilla, en mor til et av skolebarna.

Politieskorten forventes å vare frem til juleferien før den vurderes på nytt på nyåret. Skolen har imidlertid forsikret foreldrene om at tiltaket vil bestå så lenge foreldrene føler det er nødvendig. Initiativet kan også spres til å omfatte andre skoler dersom de primære stedene for narkotikahandel i distriktet flytter og problemet overføres til naboskoler.

Tallrike rapporter i franske medier viser hvordan hundrevis av hjemløse crack-misbrukere, ofte store grupper menn, grupperer seg i parker og andre offentlige rom i hovedstadens nordøst. Mens innenriksminister Gerard Darmanin hevder å ha inntatt en hard linje, og beordret politiet til å spre narkomane med noen ukers mellomrom, mener mange kritikere at det er en ond sirkel med problemet med samlende narkomane som aldri virkelig blir håndtert.

Fyll in din epostadresse og abonner gratis på våre artikler