Kommunismens blodige århundre

HISTORIE – I de 100 årene siden Lenins kupp i Russland har ideologien viet til å avskaffe markeder og privat eiendom forlatt en lang, morderisk sti av ødeleggelse.

Den 7. november er det 100 år siden den bolsjevistiske revolusjonen i Russland der Vladimir Lenin og hans morderiske med revolusjonære bolsjevister grunnla verdenshistoriens mest morderiske politiske ideologi kalt kommunisme samt den sovjetiske union.

Ifølge historieforskeres anslag regner man med at den kommunistiske ideologi er ansvarlig for å ha medvirket til drapene på over 65+ millioner menneskeliv.

Kommunismens ødeleggelsesverktøy har omfattet massedeportasjoner, vangsarbeidsleirer og politiet-stats terror – en modell etablert av Lenin og spesielt av hans etterfølger Joseph Stalin. Det har blitt mye imitert. Selv om kommunismen har drept et stort antall mennesker med vilje, har enda flere av sine ofre dødd av sult som følge av sine grusomme prosjekter for sosialteknikk.

Dessverre ser det ikke ut til at noen statsledere eller politikere her i vesten eller i andre deler av verden er villige til å ta et oppgjør med kommunismens morderiske historie, og man kan i dag fritt flagge ens kommunistiske ideologi uten å måtte ta hensyn til dens mange millioner ofre verden over.

Author: Jan Ivar Hansen

Webadministrator