Lagerfeld høster sinne etter Holocaust kommentarer i innvandrerdebatt

EUROPA – Mote designer Karl Lagerfeld har høstet kritikk etter å ha nevnt Holocaust da han angrep Tysklands kansler Angela Merkel for hennes åpendør politikk, og for å ha åpnet landets grenser for innvandrere.

«Man kan ikke drepe millioner av jøder, for så å bringe millioner av dems verste fiender i deres sted,» uttalte Lagerfeld da han ble intervjuet i et fransk tv-show.

Lagerfeld fortsatte med å si: «Jeg kjenner noen i Tyskland som tok til seg en ung syrer, og etter fire dager sa han at:» Den største tingen Tyskland oppfant var Holocaust, «.

Den kontroversielle veteran designeren, som ble født i Hamburg, akkurat som Adolf Hitler kom til makten, har tidligere kritisert Merkel for å ha tatt inn over en million asylsøkere til Tyskland siden innvandrerkrisen i 2015.

Lagerfeld, som sjelden er redd for kontrovers, sa at han skulle «si noe forferdelig» før han kritiserte den tyske kansleren for den «store feilen» ved å godta så mange flyktninger fra krigsherjet Syria og andre steder.

Lagerfeld har i etterkant av intervjuet på Fransk tv blitt møt med sterke reaksjoner i sosiale medier der flere har kritisert hans uttalelser, mens andre har forsvart ham.