Tesela eieren Elon Musk mener vi har en 5 – 10 prosent sjanse for å forhindre drap roboter

elon-muskTEKNOLOGI – Elon Musk har vært veldig klar om sine bekymringer rundt kunstig intelligens, og nå har Tesla og SpaceX direktør redegjort nærmere for sine bekymringer.

I en nylig diskusjon hevdet Musk at innsatsen for å gjøre KI (kunstig inteligens) trygt bare har en fem til 10 prosent sjanse for suksess.

Advarselen kommer kort tid etter at Musk hevdet at regulering av kunstig intelligens var drastisk nødvendig ettersom den er en «grunnleggende risiko for eksistensen av den menneskelig sivilisasjon.»

Musk var å snakke med ansatte hos et av hans firmaer, Neuralink, som jobber med måter å implantere teknologi i hjernen for å skape et grensesnitt mellom menneskehjernen og datamaskiner, ifølge Rolling Stone.

Han holdt ikke tilbake sine spådommer om viktigheten av å gjøre KI trygt og sa at det «kanskje er fem til ti prosent sjanse for suksess.»

Musk la til at de ansatte kunne «sove trygt» etter hans advarseler.

Ler mer…

Author: Jan Ivar Hansen

Webadministrator

2 thoughts on “Tesela eieren Elon Musk mener vi har en 5 – 10 prosent sjanse for å forhindre drap roboter

  1. Gratulerer med ny nettside. Bra du fremdeles holder det gående.

    Ang Musk. Usikker på om jeg tror på det som kommer frem og om det er reelt for hva som egentlig kommer.

  2. Takk for en hyggelig kommentar!

    Musk er en visjonær og jeg personlig tror nok han har en ganske så god forståelse av en del teknologi som vi andre enda ikke har helt begrep om.

    Blant annet skal Musk ha kjøpt flere av verdens ledende forskningsselskap innen AI teknologi, og har nok en del forståelse og innsyn i teknologien som folk flest ikke har.

    Men Musk er ikke alene om å advare mot AI, men jeg vil også påstå at det ikke skader å gå forsiktig frem.

Comments are closed.