Den Svenske statskirken skal gjøre gud kjønnsløs

svenske-kirkenSVERIGE – Den svenske kirken mener den vil bli mer inkluderende nå som det er vedtatt av kirkerådet å fjerne mannlige ord som referanser til gud. Ord som «herren», «Faderen» osv vil derfor nå ikke lenger benyttes av den Svenske Kirken.

Hvordan dette skal gjennomføres i praksis er et stort spørsmål ettersom Jesus benytter nettopp en mannlig referanse når han refererer til Gud som sin Far, og som Faderen.

Den Svenske Kirken ser med dette ut til å ha kastet seg over den politisk korrekte bølgen som nå herjer den politiske venstresiden, der ideen om at biologiske kjønn ikke finnes, men kun er en sosial konstruksjon skapt for å undertrykke kvinner, homofile, transseksuelle og alle andre som ikke har en heterofil konservativ legning.

Det vil nok ikke være lenge før også den norske kirke må ta stilling til denne saken, og ettersom venstresiden med Arbeiderpartiet i spissen har vært flinke til å nominere radikale sosialister og feminister til innflytelsesrike stillinger i kirken gjennom 50 år, kan vi nok regne med et tilsvarende vedtak her i Norge.

Kilde: hd.se

Author: Jan Ivar Hansen

Webadministrator

2 thoughts on “Den Svenske statskirken skal gjøre gud kjønnsløs

Comments are closed.