Vi dreper våre kjæledyr med kjærlighet

STORBRITANNIA – Det er ikke bare vi mennesker her i vesten som rammes av ekstrem fedme, men også våre kjæledyr som vi overøser med godbiter og usunn mat.

Særlig hunder er rammet av fedmeepidemien som nå sprer seg blant våre kjøledyr og eksperter advarer om at skremmende 90 prosent av alle kjæledyreiere ikke vet hvor mye mat/kalorier deres kjæledyr skal ha for å leve et sundt og godt liv.

Videre er det ca 29 prosent som ikke måler sitt kjæledyrs porsjoner, og ca 20 prosent som ikke greier se om dems hund er overvektig eller ikke.

Som om ikke dette var ille nok så viser undersøkelsen som er utført blant britiske kjæledyreiere at hele 13 prosent lyver til sin dyrlege angående sitt kjæledyrs matvaner.

Dette har fått flere dyrleger til å gå ut og advare mot denne økende trenden der vi «dreper våre kjæledyr med feilslått snillisme» gjennom overforing, og veterinæren Sean McCormack advarer nå hundeeiere om at også hunder kan få diabetes, og leddgikt som følge av feilernæring og overspising.

Han uttaler videre at man ved å overfore hunden kan redusere dens livslengde med flere år, og at det derfor er veldig viktig at man som eier er nøye med å måle hvor mye mat våre kjæledyr får.

Kilde: Mirror.co.uk

Author: Jan Ivar Hansen

Webadministrator