Transseksuell mann skal delta i OL som kvinne

SPORT – Lørdag ble det klart at den transseksuelle vektløfteren Laurel Hubbard fra New Zeland nå er kvalifisert til å delta på New Zealands landslag for kvinner, og skal delta som kvinne under årets Commonwealth Games.

Det er den Internasjonale Olympiske Komite (IOC) som har gitt klarsignal for at Hubbard kan delta i lekene som kvinne ettersom Hubbard skal ha et «akseptabelt» testosteron nivå selv om det faktum at Hubbard som mann vil ha et sterkt konkurransefortrinn.

Hubbard som skal delta i en vektklasse der de kvinnelige løfternes tyngste løft ligger på 90+ kg vil med andre ord delta i en vektklasse der en middels mannlig løfter vill løfte mer en 105 kg ifølge den Amerikanske Olympiske komite.

Dette har selvfølgelig ført til diskusjoner, og aller er ikke like fornøyd med å la en mann delta og konkurrere mot kvinner selv om han selv identifiserer seg som kvinne. Lederen for Australias Vektløfter Føderasjon Michael Keelan uttalte til Associated Press sist uke at han Hubbard har et klart og urettferdig fortrinn.

Denne saken har ført til at mange feminister og venstreaktivister nå møter seg selv i døren, ettersom de nå har åpnet for at menn i all praksis kan delta i konkurranser og statlige tiltak som har vært tiltenkt å bidra til mer likestilling for kvinner.

Med dagens ikke biologiske definisjon rundt hva det vil si å være en mann eller en kvinne står nå menn fritt til å kunne identifisere seg som en kvinne for så å kunne øke sine muligheter til å lykkes innen den sportsgrenen han måtte ønske.

Kilde: Dailywire.com

Author: Jan Ivar Hansen

Webadministrator