17-åring fra Cardiff dømt for planlegning av terrorangrep mot Justin Bieber konsert

TERRORISME – En ISIS-supporter i Storbritannia ble mandag pågrepet for å planlegge et terrorangrep i juni i fjor, der et av de potensielle målene var en Justin Bieber-konsert.

Den ikke navngitte 17-årige gutten, som beskrev seg selv som «en soldat av den islamske staten» i et «martyrbrev» funnet av politiet, planla å kjøre et kjøretøy inn i en mengde mennesker i den walisiske hovedstaden Cardiff.

«Jeg er en soldat i den islamske staten, og har angrepet Cardiff i dag fordi regjeringen fortsetter å bombe mål i Syria og Irak,» kunne etterforskere lese i brevet der 17-åringen videre skreiv «Det vil komme flere angrep i fremtiden.»

Politiet sier at de fant brevet sammen med en stor kniv og hammer på guttens soverom. Andre bemerkelsesverdige poeng i notatet var ideen om å «slå de vantro, som motsetter seg Allah, i nakken.»

Tenåringen søkte på internett etter informasjon om Cardiff Castle, et kjøpesenter, et bibliotek, et teater og sikkerhetsinformasjonen rundt en Justin Bieber konsert i Cardiff Security den 29. juni, bare to dager før konserten.

Andre søk omfattet «hvordan begå et terrorangrep» og «hvordan vise troskap til ISIS.»

Etter en ni dager lang rettssak i Birmingham Crown Court der 17-åringen innrømte å ha skrevet brevet, og vært i besittelse av hammeren og kniven, nektet han for å ha til intensjon å skade noen ble 17-åringen dømt for fem terror relaterte lovbrudd, hvorav et var forberedningen av et terrorangrep.

Kilde: theguardian.com