Flygeblad med påskriften «Det er greit å være Tysk» settes opp i Tyske byer

TYSKLAND – Flygebladene med påskriften «Det er OK å være tysk» har dukket opp i store byer rundt om i hele Tyskland de siste ukene, og er en indikasjon på at bekymringen over de demografiske endringene etter at landet tok imot over en million muslimske innvandrere vokser.

Flygebladene, som har den tyske ordlyden «Es Ist in Ordnung Deutscher Zu Sein», har blitt fotografert nær Brandenburger Tor i Berlin og Hohenzollern-broen i Köln.

Selv om flygebladene kan minne om «Det er okay å være hvit» plakatene som ble hengt opp etter oppfordringer på nettroll stedet 4Chan, er det lite som tyder på at det tyske fenomenet nå er igangsatt av nettstedet.

Tyskland som etter å ha tatt imot i overkant av en million muslimske immigranter i 2015, noe selv Angela Merkel har måtte innrømme var en stor feiltagelse, har de siste årene opplevd en massiv økning i kriminalitet og overfalsvoldtekter.

Mange mener derfor det er gruppen Identitet Europa som nå står bak flygeblad kampanjen.