Russland ønsker å bygge et eget internett for BRICS landene

russland-dnsTEKNOLOGI – Den russiske regjeringen ønsker å bygge et «uavhengig» internett for de såkalte BRICS landene som omfavner Brazil, Russland, India, China og Sør-Afrika har den russiske nyhetskanalen RT rapportert.

Mer spesifikk er ønsket å bygge opp et alternativ til den globale DNS tjenesten som styrer domenepekerne i nettet, og hjelper nettleserne å finne frem til de korrekte nettstedene du ønsker å besøke.

Russerne angir den nasjonale sikkerheten som hovedårsaken til at Moskva nå ønsker å bygge en egen versjon av DNS, og styrke sin cybersikkerhet, og at ideen ble fremmet under et møte i det Russiske sikkerhets konsulat hvor man mente vestens økende evner til å begå cyberangrep fremprovoserte et Russisk mottrekk.

Russlands president Vladimir Putin fastsatte dermed datoen 1 August 2018 som dato for å ferdigstille det russiske alternativet til DNS, og russiske eksperter er nå i full gang med arbeidet.

Les mer om saken her…

Author: Jan Ivar Hansen

Webadministrator