Tyske piloter hindrer deportasjonen av avviste asylsøkere

TYSKLAND – Piloter i Tyskland nekter å deportere avviste asylsøkere, noe som førte til over 200 kansellerte flyavganger i 2017.

En forespørsel om informasjonsfrihet viste at 222 ruteflyvninger ble kansellert i løpet av 2017, da piloter nektet å ha en rolle i returneringen av ulovlige immigranter til Afghanistan, som man mener fremdeles er under vestlig militær okkupasjon.

Deutsche Welle rapporte at 140 av de kansellerte flyene skulle tatt av fra Frankfurt lufthavn, som er landets største flyplass, mens 40 av kanselleringene ble gjort ved Dusseldorf flyplass der aktivistgrupper regelmessig holder demonstrasjoner mot deportasjonen av ulovlige immigranter.

Til tross for en nylig økning i deportasjoner er Tyskland den mest populære destinasjonen i EU for flyktninger og innvandrere, og i løpet av 2017 behandlet landets immigrasjonsmyndigheter flere asylsøknader enn alle andre EU-land kombinert.

Den siste statistikken fra Tyske immigrasjonsmyndigheter viser at Tyskland har akseptert nesten 170 000 asylsøkere i år, og har avvist ca. 210 000 hvorav over halvparten av disse vedtakene er blitt anket, og om lag 25 prosent av dem er blitt endret.

For å redusere antall klager og påskynde deportasjonene, har det tyske innenriksdepartementet begynt å tilby asylsøkere som har fått avslag på inn asylsøknad opp til € 3.000 (US $ 3.550) om de frivillig returnerer til sitt opprinnelsesland.

Korreksjon:

Rapport-X er blitt gjort oppmerksomme på at det i denne saken ikke var snakk om 222 kansellerte flygninger, men at det var snakk om at piloter forhindret deportasjonen av 222 personer fra Tyskland.

Dere kan leser mer om saken på Faktisk.no

Kilde: dw.com