Tyske domstoler godkjenner salg av mini-galger for Angela Merkel

EU/TYSKLAND – Det vil være rettferdig å anta at denne beslutningen ikke vil falle i god jord hos Tysklands kansler Angela Merkel og landets toppdiplomat Sigmar Gabriel.

Domstolene i den tyske føderalstaten Sachsen har autorisert salget av miniatyrgaller som bærer navnene til Tysklands kansler Angela Merkel og utenriksminister Sigmar Gabriel som suvenirer ifølge avisen Zeit Online.

Retten kunngjorde i sitt vedtak at disse suvenirene ikke kan oppfattes som «en oppfordring til å begå en forbrytelse.»

I tillegg påpekte retten at produksjon og salg av slike suvenirer kan forstås som at man ønsker å se Merkel og Gabriels «politiske død», og dermed ikke har noe med oppfordring til faktisk vold å gjøre.

Miniatyr galgene er kopier av galgen som Pegida bevegelsen satte opp under en demonstrasjon i den øst-tyske byen Dresten 12. oktober 2015, der galgen hadde plakater med bilde av Angela Merkel med påskriften «reservert for Angela ‘Mutti’ Merkel» og «reservert for Sigmar ‘das Pack’ Gabriel».

Pegida bevegelsen vokste frem som et resultat av Angela Merkels «åpen dør» politikk, og har ment at de store mengdene immigranter som flommet inn over Europa betraktelig har økt risikoen for islamsk terrorisme.

Kilde: ZeitOnline