Pentagon bekrefter forskning på UFO fenomenet

MYSTIKK/USA – Et hemmelig og moderne program rettet mot å studere ufoer som er oppdaget i amerikansk luftrom er for første gang blitt bekreftet av Pentagon.

I en bemerkelsesverdig artikkel på Lørdag kunne New York Times avsløre detaljer rundt programmet kalt «Advanced Aviation Threat Identification» som løp fra slutten av 2008 til 2012.

Programmet som hadde et årlig budsjett på $ 22 millioner dollar, var sentrert rundt UFO-observasjoner registrert av amerikanske militærfly og hvorvidt disse uregelmessige gjenstandene utgjorde en trussel mot landet.

Ifølge Times ble AATIP opprettet på vegne av tidligere Nevada senator Harry Reid, som krediterte romfartsentreprenør og tidligere C2C-gjest Bob Bigelow med ideen.

Til dette formål rapporterer avisen at «det meste av pengene» gikk til et forskningsselskap som drives av Bigelow, noe som kan forklare hvorfor han var så sikker på at UFO-fenomenet er en virkelighet under sin opptreden i det kjente programmet 60 minutter tidligere i år.

Innsidere som jobbet med programmet insisterte på at, til tross for at programmet tilsynelatende ble avviklet i 2012, har forskningen i av UFO-observasjonene siden dess fortsatt i en mindre offisiell kapasitet.

Som en moderne versjon av Project Blue Book, intervjuet AATIP militært personell og sivile vitner som hadde tilsynelatende bemerkelsesverdige UFO-møter, og studerte uten tvil opptak fra disse sakene.

Også interessant, skriver avisen at programmet også hadde bygninger i Las Vegas som ble brukt til «lagring av metall og andre materialer» som «hadde blitt gjenvunnet fra uidentifiserte luftfenomener.»

Hvilken informasjon man fikk fra disse materialene, samt hvor de er lagret i dag, er dessverre uvisst, men forhåpentligvis vil dette aspektet av programmet bli oppfulgt av UFO-forskere snart.

Ovenfor the Times beskrev Reid AATIP som et såkalt «restriktivt hemmeligprogram» som ble finansiert med det han kalte «sorte penger» for å hindre at programmet ble latterliggjort av andre medlemmer av kongressen, de politisk korrekte mediene og av publikum.

Selv om avsløringene om at AATIP programmet eksisterer og at USAs regjering har en interesse for UFO-fenomenet, er det fortsatt et mysterium om hva slags konklusjoner rundt fenomenet AATIP har kommet frem til.

«Hvis noen sier at de har svarene nå, lurer de seg selv,» sa Reid til avisen, «vi vet ikke.»

Selv om Pentagon nå forteller om programmets eksistens nå, er det ikke utenkelig at de også har en del tilleggsinformasjon rundt fenomenet som de ikke ønsker å dele med offentligheten.

For UFO-entusiaster, vil disse avsløringene og dekningen av saken i New York Times sees som en stor seier for UFO-bevegelsen og menneskene som ønsker mer åpenhet fra styresmaktene rundt fenomenet.

Kilde: New York Times