Tysk skole må flytte julefeiring av hensyn til muslimsk student

jul-treEU/TYSKLAND – En Tysk skole har omplassert sin årlige julefest etter en klage fra en enkeltstående muslimsk student.

Skolen, som ligger i Lüneburg, annonserte at den ville flytte julefesten «av hensyn til de med en annen trosretning».

Festen, som tidligere hadde vært obligatorisk for både studenter og lærere, skal det fra nå av være frivillig å delta på.

Beslutningen ble tatt etter at en muslimsk student klaget over «at det ble sunget kristne julesanger» og at disse «ikke var forenelige» med hans tro.

Mange studenter var sinte på grunn av flyttingen, og en kommenterte saken med «Noe har gjort at det som aldri tidligere har vært et problem nå er gjort til et.»

Talskvinne for studentene Thurka Parathaman sa imidlertid at utfallet var riktig ettersom man måtte ta hensyn til studenter fra andre trosretninger.

Dette viser nok et eksempel på hvordan Europas kristne kulturarv nå langsomt fjernes i takt med at kontinentet opplever en masseimmigrasjon av hovedsakelig muslimske innvandrere.

Det kan også nevnes at et juletre i den italienske byen Bolzano nylig ble fjernet fra rådhuset da man fryktet at det kunne «skade følelsene» eller «fornærme» en eller annen muslim.

«Respekt for enhver religion bør ikke forveksles med fjerning av de tradisjonelle symbolene som vårt samfunn er grunnlagt på,» bemerket lokalpolitiker Allesandro Urzì som svar på fjerningen av juletreet.

Kilde: n-tv.de