USAs utenriksdepartement spør seg: Er vi vitner til en revolusjon i Iran?

UTENRIKS – Det amerikanske utenriksdepartementet har utstedt en formell fordømmelse av den iranske regjeringen etter at det har vært to dager med protester som følge av den siste prisøkningen regjeringen har innført for å bedre landets økonomi.

Protestene har vert sentrert rundt en håndfull byer, amerikanerne kaller nå det «iranske» regimet for en «røverstat», som har som hovedgeskjeft å eksportere vold, blodsutgytelse og kaos», samtidig som de gir uttrykk for å støtte demonstrantene.

Fordømmelsen passer et kjent skript som ser ut til å rulles ut når noen av en eller annen grunn starter protester i land som betraktes som en fiende i USA.

Selv om de fleste rapporter sterkt indikerer at protestene er drevet av klager på landets dårlige økonomiske politikk, har USA allerede karakterisert den siste ukens hendelser i Iran som revolusjonerende i naturen med mål om å innføre en «overgang av regjeringen».

På fredag kveld tweet pressesekretær Sarah Huckabee Sanders tweeted følgende utsagn:

Den politisk korrekte persen har selvfølgelig også kastet seg på bølgen, og har stort sett dekket situasjonen i Iran som starten på en «ny revolusjon» i landet, og flere kommentatorer har vært ute og sagt sin mening om saken.

https://twitter.com/SohrabAhmari/status/946833849450983426