Nye sexskandaler under nyttårsfeiringen i Berlin og Cologne

Foto: Fabrizio Bensch / Reuters

TYSKLAND/EU – Tysk politi har arrestert flere personer i både Berlin og Cologne mistenkt for seksuelle overgrep rettet mot etnisk Tyske kvinner under årets nyttårsfeiring. De aller fleste av de mistenkte er igjen immigranter fra Syria og Afghanistan.

I Berlin er minst syv personer arrestert ifølge Tysk politi.

Overgrepene skal ha funnet sted under årets nyttårsfeiring i Berlin, like ved Brandenburg Gate området, hvor tusenvis av mennesker samlet seg for å belta på feiringen.

«Flere tilfeller av seksuelle overgrep ble rapportert inn under ‘Welcome 2018’ eventet i Berlin, og de mistenkte ble pågrepet da vi ikke tolererer slik oppførsel» twittret Berlins Politi mandag morgen.

I Cologne hevdet ni kvinner seg utsatt for seksuelle overgrep der de hadde blitt ufrivillig befølt under feiringen sa en talsmann for byens politi, og la til at de tre mistenkte immigrantene var identifisert og pågrepet.

Politiet i Hamburg har uttalt at de har mottatt «veldig få rapporter» om seksuelle overgrep under årets nyttårsfeiring, mens politiet i Munich enda er avholdne med å gi noen uttalelse «da erfaring tilsier at anmeldelser om seksuelle overgrep ofte kommer et par dager etter at hendelsen har funnet sted» sa en talsperson for politiet i Munich.

Det har vært stort fokus rundt hvordan årets nyttårsfeiring ville gå for seg i Tysklands større byer etter at man ved de to siste nyttårsfeiringene har opplevd at store mengder afrikanske og arabiske immigranter har angrepet tyske kvinner under feiringen, og man i 2015 hadde over 1500 tilfeller av seksuelle overgrep, ran og voldtekter.

Som et forsøk på å hindre tilsvarende tilstander under årets nyttårsfeiring hadde man derfor opprettet såkalte «sikre soner» for kvinner noe mange mener er et signal på at det tyske demokratiet er i ferd med å bukke under for den pågående islamske invasjonen av Europa.

Til og med unionen for Tysk politi gikk ut og sa at situasjonen med egne sikkerhets soner for kvinner var et vitnesbyrd om at kvinner ikke lengre er trygge utenfor egne «sikkerhetssoner» i Tyskland.