Obama administrasjonen advarte Iran om at Israel ville likvidere generalen som leder Irans «terror» avdeling

Qassem Soleimani

TERRORISME – Ifølge den Kuwaitiske avisen Al-Jarida advarte Obama administrasjonen Iran om at Israel ønsket å likvidere Qassem Soleimani, manne som leder den såkalte Quds Force som er utenlandsavdelingen for den Iranske Revolusjons Garden i Damaskus.

Al-Jarida hevder at hendelsen ‘skapte uenighet og splittelse mellom de Israelske og Amerikanske sikkerhet og etterretningstjenester’.

Quds styrkene har gitt støtte til Hezbollah i Lebanin og Hamas i Gaza, og Soleimani er blitt utpekt som en tilhenger av terrorisme av det amerikanske utenriksdepartementet i 2007 for sine forbindelser til den Islamske revolusjonsgarden som offentlig snakket om å ville produsere ballistiske raketter som kan bære masseødeleggelsesvåpen (WMD).

Utenriksdepartementet hevdet at Quds styrkene støttet terrorisme og skreiv «Quds styrken som er en del av den Islamske Revolusjonsgarden (IRGC, Iranian Revolutionary Guard Corps) forsyner Taliban, Lebanese Hizballah, Hamas, Palestinian Islamic Jihad, og the Popular Front for the Liberation of Palestine-General Command (PFLP-GC) med våpen og utstyr».

Sist august skal General Ismail Ghaani som er visekommandør i Quds styrken ha skyt av at hans operatører hadde drept med amerikanere en det USA styrker hadde drept Iranske krigere.

Som Kennet R. Timmerman som er direktør for organisasjonen Foundation for Democracy in Iran, og som støtter den demokratiske bevegelsen i Iran skreiv om Soleimani «Etter Osama Bin Laden, har Soleimani mer amerikansk blod på hendene en noen terrorist. Det er på tide vi setter en stopper for han».

Kilde: Dailywire.com