Kinas President Xi Jinping ber det kinesiske militæret forberede seg på krig

KINA – I det som blir karakterisert som en sjelden tale til verdens største kampstyrke, oppfordret president Xi Jinping den 4. januar det kinesiske militæret til forberede seg på krig og «ikke frykte døden».

Etter som situasjonen i Øst-Asia ikke ser ut til å forbedres kom Xi’s dystre tale til det militære en uvanlig dyster begynnelse på det nye året, hvor Kina og andre land i regionen nå ser ut til å forberede seg på krig.

Kinas soldater burde «ikke frykte motgang eller død», sa Xi til tusenvis av tropper under en inspeksjon av Folkets Frigjøringshær i Nord-Hebei-provinsen, ifølge det offisielle Xinhua-nyhetsbyrået.

Xi rådet militæret til å fortsette å forbedre sitt utstyr, taktikk, teknologi og beredskap ved å engasjere seg i «ekte kamptrening».

Han sa videre, behovet for å «skape en kraftig elite styrke som alltid er klar for kampen, og i stand til å bekjempe og vinne for å oppfylle de oppgavene Partiet og folket i den nye æra har gitt den.»

I de senere år har Xi innledet en periode med modernisering av Kinas militære, som har bekymret både Asia og Washington. Xi er leder av Kommunistpartiets sentrale militære kommisjon, som også er øverstkommanderende for Kinas to millioner mann sterke hær. I oktober under den 19. kommunistiske partikongressen hevdet han at hans status var den sterkeste lederen Kina har sett på flere tiår.

Lokale kinesiske medier meldte at Xis mobiliseringsmøte med hele den væpnede styrken er en av de første som har funnet sted. Xi gjentok målet om at det kinesiske militæret skal bli en hær av «verdensklasse» – innen 2050, og enkelte hevder Xi med det har hintet til tidsperioden Kina regner med det vil ta før de overgår USA militært.

Analytikere sier at det er liten sannsynlig at Xi vil risikere å skade militæret før målet dette målet er nådd, og i mellomtiden er potensialet for konflikter høyt i Sør-Kinahavet, på den koreanske halvøya, det japanske territorier rundt Senkaku / Diaoyu-øyene, Sør-Kinahavet, Tibet og Xinjiang-områdene, samt to potensielle konfliktområder i Himalaya-regionen langs den indiske grensen.

I mellomtiden bør President Xi Jinpsings sjeldne tale til det militære ses som en advarsel om at regionen marsjerer mot krig. Da talen til styrkene ble gitt så tidlig på året er det nå mange som tror at andre halvdel av 2018 kan bli ganske turbulent, og man spør seg nå «hvilken kruttønne vil eksplodere først?».

Kilde: Zerohedge.com