Merkel starter regjeringssamtaler, mens 52% ville stemt henne bort i et «nytt valg»

TYSKLAND/EU – Samtidig som den tyske kansleren Angela Merkel forsøker å sikre et fjerde periode ved roret til en ny stor koalisjon, har en meningsmåling vist at et flertall heller vil hat et nytt valg, og resultatene tyder også på at Merkel ikke ville ha være på stemmeseddelen.

Tre måneder etter det tyske valget, er de fortsatt uten regjering. Deres frustrasjon vokser tilsynelatende, med en ny studie som viser at 34 prosent av respondentene ønsker nyvalg.
INSA-undersøkelsen, bestilt av Tysklands fakultet, viste at bare 30 prosent uttrykte støtte til videreføring av samtaler for å prøve å danne en stor koalisjon, og en minoritetsregjering vil blit positivt mottatt av bare 15 prosent av tyske velgere.

Rundt 52 prosent sa at kansler Merkel ikke burde fronte sitt kristendemokratiske parti (CDU) i et eventuelt «nyvalg».

Funnene fra en annen ny undersøkelse, bestilt av ARD, viste at mer enn halvparten av respondentene, 52 prosent, er skeptiske til å gjenopprette koalisjonen som har styrt EUs mektigste økonomi gjennom mange år.

Det ser dermed ut som om Tyskerne endelig har fått nok av Tysklands «mektige kvinne», og at de nå ønsker en ny leder som kan stake ut en ny kurs for landet.

Kilde: RT.com