Jenteskole kan ikke lengre kalle seg jenteskole av hensyn til transseksuelle

STORBRITANNIA – Altrincham Grammar School for Girls som er en internatskole for jenter har fortalt personalet ved skolen at man ikke lenger kan kalle elevene ‘jenter’ da det kunne hende man da sårer elever som er transseksuelle, men har ikke noen planer for å endre navnet på skolen som har ordet «Girls/Jenter» i seg.

Personalet på jenteskolen ble også fortalt at bruk av «g-ordet» kan bety at elever blir kjønnslig feilidentifisert og derfor skal tiltales som «studenter».

Lærer Stephanie Gill skreiv i et brev til elevenes foreldre: «Vi arbeider for å bryte innlærte vaner i måten vi snakker med og om studenter, spesielt om det å kollektivt kalle dem «jenter «.»

En forelder uttalte til avisen the Mail Online: «Da jeg åpnet brevet, var jeg ikke sikker på om det var en vits eller ikke. Det virker litt merkelig for meg.

«De snakker om mangfold, men det er en jenteskole. Hvordan fungerer det? »

Til tross for forbudet om bruk av det såkalte «J-ordet» ønsker man ikke å endre på skolens navn.

Man ønsker også ved å referere til ordet «jenter» med betegnelsen «J-ordet» for å skape en kobling og sammenligning mellom bruken av ordet jenter og det såkalte rasistiske ordet «Nigger» som man ofte kun refererer til som «N-ordet» i politisk korrekte kretser.

Kilde: dailymail.co.uk