Merkel tvunget til å sette en øvre grense for innvandringen til Tyskland

TYSKLAND/EU – Den Tyske kansleren Angela Merkel har tilsynelatende blitt enige om å begrense immigrasjonen til landet i de forberedende regjeringssamtalene med sosialdemokratene (SPD).

Ifølge kildene har den nye koalisjonen vedtatt å sette en øvre grense for antall flyktninger, slik at ikke mer enn 220 000 slipper inn i Tyskland per år – noe som er en nedgang på svimlende 745 000 i forhold til 2016 (som er det siste året vi har komplette tall for immigrasjonen i Tyskland).

Gruppen var også enige om at familiegjenforening for innvandrere som har fått flyktningstatus bør være svært begrenset og ikke overstige 1000 mennesker per måned.

En SPD-talsmann fortalte den tyske avis Bild at den lekkede informasjonen var riktig, men detaljene var ikke helt oppdaterte.

Dette er klart et skritt i riktig retning – selv om det kan se ut som om det Tyske folk virkelig ønsker å se en betydelig større reduksjon av immigrasjonen i tiden fremover, og en større vilje fra myndigheten til å uttransporterte de som ikke har fått opphold i landet.

Kilde: bild.de