Ingen brydde seg da Trumps kritikere kalte Russland et «dritthull»

USA – De siste dager har nyheten om at den amerikanske presidenten skal ha kalt en del afrikanske land for «dritthull» løpt sin seiersgang i den politisk korrekte verdenspressen, og den ene vestlige statslederen etter den andre har vært ute i pressen og kritisert den angivelige uttalelsen.

Det er allikevel på sin plass å stille seg spørsmålet om hvorfor det finnes en slik dobbel standard når det kommer til måten man behandler enkelte land og dems befolkninger på.

Mange av de som nå går hardt ut og kritiserer president Donald Trump for de angivelige uttalelsene han skal ha kommet med under den Norske statsministerens statsbesøk, ser ikke ut til å være like dydige i sin ordbruk når det kommer til sine uttalelser når det gjelder Russland, og her er noen eksempler.

John McCain, Republikansk senator:
Om Trump: «Respekt for ethvert menneskes guddommelige verdighet, uansett deres rase, etnisitet eller andre omstendigheter av deres fødsel, er essensen av amerikansk patriotisme. Å tro på noe annet er å motsette seg selve ideen om Amerika.»

Om Russland: «Russland er en bensinstasjon som utgir seg for å være et land».

Keith Olbermann, TV kommentator
Om Trump: «Nei du kommer ikke utenom «skitthull» kommentaren. Noensinne. Din rasistiske feiging. Ditt presidentskap er over. Få en voksen til å forklare det for deg.»

Om Russland: i desember i fjor, etter at hockeyspiller Alex Ovechkin ga sin støtte til Vladimir Putin ved årets valg: «Kanskje Ovechkin burde kastes ut av denne ligaen og bli tvunget tilbake til Russland for å gå på skøyter med Putin i det helveteshullet #ToHellWithRussia.»

Tim Wise, prominent anti-rasist og aktivist som «kjemper mot alt-right Nazister siden ‘89»
Om Trump: «For de som fortsetter å unnskylde Trump fordi ‘det er bare slik noen snakker’… um, viss deres standard ikke er høyere en hva de dere setter for deres onkel Cooter, har dere problemer. Ufiltrerte mennesker er enten demente eller fore år gamle. Uansett , burde vi ignorere dem.»

Om Russland: «Med hver ny dag som går vet jeg hvorfor en del av familien min forlot s *** hullet i det keiserlige Russland. 100 år etter siste revolusjon la oss håpe på en ny en,» i twitter melding fra 2016.

Barack Obama, tidligere amerikansk president
Om Trump: ingenting på dette tidspunktet.
Om Russland: «Russland produserer ingenting. Immigranter tar seg ikke til Moskva i søken etter muligheter. Man har en forventet levetid for den russiske mannen på rundt 60 år. Befolkningen krymper,» fortalte Obama avisen økonomen i 2014.

Dette er bare noen få uttalelser der mer eller mindre kjente personligheter i USA har kommet med negative kommentarer om Russland uten at noen har kalt det hverken rasistisk eller respektløst ovenfor det russiske folk som helhet, og det viser hvordan den politisk korrekte eliten kun trekker frem «rasisme kortet» når det gagner dem selv.

Å kalle et udemokratisk land der det norske utenriksdepartementet oppfordrer folk til «ikke å vise sin velstand» eller «gå ut etter det er mørkt», og der sykdommer, korrupsjon, drap og fattigdom florerer et «dritthull» er hverken rasistisk eller nedverdigende ovenfor befolkningen som lever der. Det er å leve i den virkelige verden, og benytte et språk folk flest forstår.