Putin: Kommunistisk ideologi er lik kristendommen, Lenins kropp er som de kristne helgenrelikviene

RUSSLAND – Russlands president Vladimir Putin har sammenlignet kommunismen med kristendommen og Vladimir Lenins mausoleum på Moskvas røde torg med de kristne hellige relikvier.

leninsarcophagus
Lenins balsamert kropp

«Kanskje sier jeg noe som noen misliker, men det er slik jeg ser det,» sa Putin i et utdrag av et intervju for dokumentarfilmen Valaam, som ble sendt på Russland 1. «Først og fremst har tro alltid ledsaget oss, og blitt sterkere hver gang vårt land, og vårt folk har vært gjennom vanskelige tider.

«Det var i de årene med militant ateisme da prestene ble utryddet, og kirkene ble ødelagt, man samtidig så opprettelsen av en religion. Faktisk er den kommunistisk ideologi er veldig lik kristendommen: frihet, likestilling, brorskap, rettferdighet – alt er lagt ut i Den Hellige Skrift, det er alt der. Og koden til kommunismens byggmester? Det er en ren overføring, det er egentlig bare et utdrag fra Bibelen, ingenting nytt ble oppfunnet. »

Han sa imidlertid at «kommunister og alle venstreorienterte patriotiske styrker i Russland forstår at kommunismen står like nært kristendommen som den formen for kapitalisme som eksisterer i vårt land, og vår økonomi i dag står borte fra kristendommen.»

Russland_Gennadiy_Zyuganov
Leder for det Russiske kommunistpartiet Gennadiy Zyuganov

Tidligere i år sa Gennadiy Zyuganov, leder av det russiske kommunistpartiet, at Putin hadde lovet ham at så lenge han var president, ville Lenins kropp forblir i mausoleet i Røde torget.

«Så lenge jeg sitter her, vil det ikke være noen barbarer på den Rødeplass,» sa den kommunistiske sjefen Putin hadde sagt på en konferanse med russiske partiledere.

Ifølge Zyuganov avviste Putin også påstander om at Lenin ikke ble begravet i samsvar med kristne tradisjoner. «Så langt som begravelsens form, brukte de den som også brukes i ortodoks kristendommen – han ligger en meter og en halv under bakkenivå. Balsamering og hule begravelser har vært kjent i lang tid, sa Putin, ifølge Zyuganov.

Kilde: rt.com