Paven forsvarer Chiliensk biskop etter anklager om å dekke over seksuelt misbruk av barn

Chile's national flag is seen as Pope Francis leads his general audience in St. Peter's Square at the Vatican April 5. The Vatican announced the pope will visit Chile Jan. 15-18 and Peru Jan. 18-21. (CNS photo/Paul Haring) See POPE-CHILE-PERU June 19, 2017.

CHILE – Tirsdag forsvarte pave Francis en Chiliensk biskop som er anklaget for å ha dekket over presters seksuelle misbruk av mindreårige, og sa at han ville gi en uttalelse om saken når man kunne fremlegge beviser mot biskop Barros.

Den nå 61 år gamle biskopen ble utpekt til biskop av Francis i 2015 til tross or at det den gang også forelå anklager om at Barros hadde dekket over presters seksuelle misbruk av unge gutter.

«Det finnes ikke et eneste bevis mot ham. Alt er rykter.» sa paven før han holt en utendørs messe i den nordre byen Iquique.

Biskop Juan Barros deltok på den enorme massen på Lobito-stranden i nærheten av Iquique sammen med hundrevis av andre biskoper og prest. Barros har vært en iøynefallende tilstedeværelse ved begge pavens tidligere utendørsmesser og hans møte med prestene i Santiago katedralen.

Bare dager før starten av pavens besøk på mandag, sa den Amerika baserte organisasjonen NGO Bishop Accountability at 80 medlemmer av det romersk-katolske presteskapet i Chile har blitt anklaget for seksuelt misbruk av barn siden 2000.

Lokale katolske grupper i det sørlige bispedømmet Osorno krever at Francis fjerner Barros for hans bånd til en av de mest profilerte misbrukerne, den skandaløse pedofile presten, Fernando Karadima.

Barros «er en løgner, en kriminell, som har amnesti etter å ha dekket over Karadimas ugjerninger. Han har dekket over misbruk og burde være i fengsel eller i det minste avvist, sier Juan Carlos Cruz, en av Karadimas ofre.

Kilde: Yahoo news