California gir ulovlige immigranter stemmerett

USA – California vil ta det neste skrittet for å viske ut skillet mellom amerikanske statsborgere og ulovlige immigranter når staten nå vil følger en rettsordre hvor det bes om at alle som får tildelt et førerkort automatisk blir registrert som stemmeberettiget i staten.

Staten har lenge gitt førerkort til alle som har hevdet uten noen form for bevis at de er amerikanske statsborgere, eller at de oppholder seg lovlig i landet, og man har ikke ført noen kontroll eller krevd noen form for dokumentasjon.

Så fra og med 1. april vil alle personer som får utstedte et førerkort i California, automatisk ha stemmerett.

«Vi er veldig glade for at folk i California vil få enklere tilgang til velgerregistrering,» sa Jeremiah Levine, en advokat med Morrison Foerster som representerte stemmerettighetsgruppene. «Vi er spesielt fornøyd med at endringer vil bli gjort før de føderale primærvalgene i California.»

Staten fulgte ordren fra et lovforslag som ble kalt California New Motor Voter Act. Etter at lovforslaget i oktober 2015 ble innført krever den nye vedtekten at DMV skal videresende registre for alle stemmeberettigede statssekretærens kontor for registrering, med mindre søkerne velger å ikke registrere seg for å stemme.

The League of Women Voters og tre andre grupper saksøkt statens Departement for motorkjøretøy og statssekretærens kontor i mai 2017, og hevdet at staten skapte unødvendig bryderi for velgerne ved å kreve at de måtte fylle ut de samme opplysningene på to separate skjema for å registrere seg for å stemme.

Ifølge søksmålet som ble fremmet i mai forrige året, rangerer California på «en dystre 46 plass» når det kommer til registrerte velgere. Mer enn 5,5 millioner kvalifiserte velgerne var uregistrerte fra februar 2017, ifølge statlige data.

Av andre som deltok I søksmålet kan man nevne ACCE Institute, California Common Cause og National Council of La Raza.

La Raza er en mexicansk rasistisk organisasjon, og navnet La Raza betyr Rasen.

Kilde: WND.COM