Ledende utfordrer til statsminister rollen i Italia vil kaste ut 500 000 ulovlige immigranter

ITALIA/EU – Matteo Salvini, som er en av de ledende kandidatene til å bli Italias neste statsminister, har lovet å deportere en halv million ulovlige innvandrere hvis han vinner det kommende valget.

Lega Nord sjefen har lovet å sende ut de første 100 000 ulovlige immigrantene i løpet av sin første periode som statsminister, og de resterende 400 000 i løpet av de resterende årene han blir sittende med makten.

I en spørreundersøkelse utført av Reuters kommer det frem at hele 36% av de italienske velgerne mener at immigrasjon er en av de to viktigste utfordringene som landet nå står ovenfor, og at det vil bli en viktig sak i den kommende valgkampen i landet.

Når det kommer til spørsmålet rundt EU så har Matteo Salvini og hans parti Legia Nord sagt til velgerne at de nå har valget mellom å stemme på den sosialistiske 5 stjernes bevegelsen, og sentrum som har forrådt italienske familier og små bedrifter, og skapt kaos i landet, eller de kan stemme på hans Lega Nord som vil kreve å bli hørt av eliten i Brussel, og som er «villige til å gjøre det som trengs for å sikre italias nasjonale interesser».

Valget i Italia er 4 mars.

Kilde: reuters.com