Tysk dommer ba om å fjerne et kors fra rettssal av hensyn til tiltalt Afghaner

TYSKLAND/EU – En bayersk dommer som ba om at et kors skulle fjernes fra rettssalen under en rettssak mot en afghansk innvandrer, har fått tilbakeslag. Den saksøkte sier at han ikke har noe imot å bli stilt for retten under korset.

Klaus-Juergen Schmid, dommer i den bayerske byen Miesbach, ba om at et kors måtte fjernes fra rettssalen under rettssaken mot en 21-årig afghansk asylsøker som er anklaget for å komme med drapstrusler mot en annen afghaner som konverterte til kristendommen.

Da saken først ble kjent fikk den en bred dekning i pressen, og ble så spredd videre i sosiale medier med folk som veide inn med sine meninger rundt saken. Kort etter at saken ble offentliggjort, begynte Schmid å motta «sint e-post» som beskyldte ham for å fjerne et symbol på Tysklands «kulturelle og religiøse suverenitet».

«Spilt blod fra hendene til den anklagde vil delvis skyldes deg,» sa dommeren det het i en av kommentarene han hadde mottatt. Dette er til tross for dommerens påstand om maksstraff for den tiltalte.

«Jeg kan ikke tro det,» skrev en Facebook-bruker, Otti Friedrich. «Dommeren må bare innse hvor han bor, i et kristent land? Eller gikk jeg glipp av noe? »

En annen person sa: «Beklager, men denne dommeren er uærlig. Det er lover i Tyskland og dommere bør følge dem. Stakkars Tyskland, alle tenker i utgangspunktet bare på regjeringen vår. Vi er utlendinger i vårt eget land. »

Dommeren forklarte sitt trekk med at det ikke finnes noen lover i Tyskland om at man må ha et krusifiks rettslokalet. Han sa videre at han ønsket å vise afghaneren at hans avgjørelser i saken ikke kom som et resultat av en konflikt mellom kristne og muslimer.

«Jeg mente det ikke ville være riktig å dømme ham under korset – det var problemet,» sa Schmid som er sitert i Bayerischer Rundfunk.

Schmid sier videre at han i fremtiden ikke ønsker å ha korset i sine rettslokaler da han ikke mener det er riktig å blande inn religion i rettsprosessen.

Den tiltalte afghaneren på sin side hevder han ikke har noe imot å ha korset i rettslokalet under rettsaken mot seg, og hevder han ikke er muslim, og at han har mange kristne venner.

Kilde: rosenheim24.deml