Orbán: Europa trenger ett nytt veikart

EU – Orbán sa ved et møte for Visegrad-landene sammen med statsministeren i Tsjekkia, Slovakia og Polen at: «Vi må snakke om en allianse av frie nasjoner» om EUs vei fremover.

Polens statsminister, Mateusz Morawiecki, snakket også om et «sterkt, integrert Europa» som burde være basert på suverene land, i motsetning til den økte føderalismen som EU tilhengere som Frankrikes president Macron har foreslått.

De fire Visegrad landene utgav et felles dokument med en felles uttalelse ved en pressekonferanse som sa at: «EUs-institusjoner bør behandle alle medlemslandene likt og burde handle innenfor sine respektive kompetanseområder, og at den enkelte medlemstatens rett til å gjennomføre innenlandske reformer innenfor sine kompetanseområder burde respekteres. »

Den slovakiske statsministeren Robert Fico slo tilbake mot de som forsøker å straffe V4 for å presse tilbake mot EU byråkratiet.

«Jeg avviser enhver kritikk av oss bare fordi vi har en annen mening,» sa han.

«Vi er ikke sorte får.»

Visegrad landene har vært en torn i siden på EU i flere måneder nå etter at de har nektet å godta EUs immigrasjonskvoter, og Ungarns president Orban sa tidligere denne måneden at «Ungarn ikke burde være tvunget til å ta imot kvoter av immigranter bare fordi Tyskland ønsket å ta imot flere immigranter.»

Han fortsatte med å si at Ungarn mener at «man bør hjelpe til der problemene er».

Kilde: reuters.com