Maduro kunngjør forsalg av Venezuelas oljebaserte kryptovaluta

VENEZUELA – Venezuelas president Nicolas Maduro har annonsert at man vil starte forsalget av den nye oljebaserte kryptovalutaen landet nå vil utstede.

Forsalgsdatoen er 20 Februar, og planen er at valutaen skal få landets skakkjørte økonomi på rett kjøl igjen.

«Dette er øyeblikket for å akselerere innføringen av petroen, og ha tro på det vi har skapt og i landets teknologiske og intellektuelle kapasitet,» sa Maduro på statlig TV ifølge Bloomberg.

«Petroen vil ha stor innvirkning på hvordan vi får tilgang til utenlandske valutaer til landet og hvordan vi får varer og tjenester som vi trenger fra hele verden.»

Petro kryptovalutaen vil deles i 100 millioner enheter. Enhetene vil bli kalt Mene. Den vil bli støttet av landets store oljereserver.

Som Reuters rapporterer, har den venezuelanske regjeringen blitt anbefalt å selge 2,3 milliarder dollar i et privat tilbud, med opptil 60 prosent rabatt, i midten av februar.

Kritikere har sagt at petroen er en de facto utstedelse av statsobligasjoner, og vil møte sanksjoner fra USA på lik linje med andre venezuelanske eiendeler.

USA har allerede advart om at «den digitale digital valutaen ser ut til å være en forlengelse av kreditt til den venezuelanske regjeringen.»

Ved å utstede petroen planlegger Venezuela å overvinne den største finanskrisen i landets historie som har vart de siste fire årene, og resulterte i en devaluering av den nasjonale valutaen, bolivaren. Venezuela ønsker også å bli et knutepunkt for blokk teknologi og for fremvoksende økonomier.

Kilde: rt.com