Tariq Ramadan er anklaget for voldtekt i Paris

FOTO: Skjermdump fra Youtube

EUROPA – Den kjente Oxford professoren og Islam reformisten Tariq Ramadan har lenge vært brukt som forbilde på liberale integrerte muslimer, og har deltatt i en rekke debatter rundt islamsk inntreden i Europa.

Tariq Ramadan er barnebarn av grunnleggeren av det Muslimske Brorskap Hassan al-Banna, og har hevdet at han får unødvendig mye kritikk som en direkte følge av det, men nå ser det ut som om hans kritikere kan ha fått rett.

Tariq Ramadan ble i November 2017 anklaget for voldtekt av den franske forfatteren Henda Ayari, som hevder Ramadan på voldelig vis angrep henne ved et Hotel i Paris i 2012 etter ett av hans foredrag.

«Han kastet seg bokstavlig talt etter med som et vilt beist» sier Ayari, «Han kvelte meg… jeg trodde virkelig jeg kom til å dø».

Ayaris påstander mot den kontroversielle islamske essayisten inspirerte et annet offer for å komme frem. Hun fortalte Le Monde og Le Parisien om det påståtte angrepet, som hadde likheter med Ayaris anklager: angrepet fant sted på sidelinjen av en konferanse etter en skriftlig korrespondanse med islamologen, etterfulgt av et ekstremt voldelig angrep etter et personlig møte som varte noen minutter.

Ramadan ble suspendert fra sin stilling som Professor of Contemporary Islamic Studies ved Oxford Universitetet i november, kort etter at påstandene mot ham ble offentliggjort.

Ramadan ble også anklaget for seksuelt overfall mot tenåringsstudenter i Sveits på 1980- og 90-tallet. Han tok til Twitter for å motbevise påstandene som var rettet mot ham.

«Anonyme anklager er blitt rettet mot meg i Genève, og beskylder meg for misbruk av studenter som var mindreårige for nesten 25 år siden,» sa han.

«Jeg benekter kategorisk alle disse påstandene.»

Ramadan er i skrivende stund fortsatt en fri mann.

Kilde: RT.com