Canadas statsminister korrigerer student for å si ‘mankind’ som betyr menneskeheten

CANADA – De fleste som leser overskriften vil nok helst tro det er en dårlig vists, men fakta er at identitetspolitikk, og politisk korrekthet i Canada har løpt helst løpsk under landets nye sosialistiske regjering.

Det har gått så langt at landets statsminister mener det er så viktig å benytte de politisk korrekte begrepene at han avbryter en kvinnelig student ved MacEwan Unuversitetet i Edmonton, da studenten klager over Canadas strenge reguleringer ovenfor religiøse frivillighetsorganisasjoner.

Den kvinnelige studenten sier «Vi kom hit i dag for å spørre deg om å se på de politikkene som religiøse veldedighetsorganisasjoner har i våre lovgivninger, slik at det også kan endres, fordi mors kjærlighet er den kjærligheten som skal forandre menneskehetens ‘eng. mankinds’ fremtid.»

Det er da den kanadiske statsministeren Justin Trudeau avbryter henne og sier: «Vi liker å si ‘peoplekind’, ikke nødvendigvis menneskeheten ‘mankind’,» korreksjon.

Betydningen av ordene på både norsk og engelsk er så å si den samme, men siden det ene ordet inkluderer ‘man’ eller mann på norsk, så er bør man nå ifølge politisk korrekte i Canada unngå bruken av det siden det angivelig kan være «støtende» for enkelte transseksuelle eller andre personer med en unormal seksualitet.

Kilde: Twitter.com