Le Pen kunngjør plan for å «rebrand» partiet Front National

FRANKRIKE/EU – Marine Le Pen har planer om å endre National Fronts profil ved en navnendring før det neste franske presidentvalget i 2020.

Le Pen mener at en profilendring vil kunne gjøre partiet mindre kontroversielt, og vil kunne gjøre partiet mer «spiselig» for nye velgergrupper i landet, men sier samtidig som hun annonserer ønsket om en «profilendring» at partiet IKKE kommer til å endre sin politikk når det kommer til immigrasjon, og ønsket om større kontroll over landets grenser.

I sin twitter melding sier Le Pen at hun ønsker å omgjøre Front National fra et opposisjonsparti til et parti som kan ta makten i landet.

Selv om Le Pen nå ønsker en profilendring av partiet hun leder er det ikke sikkert hun får sitt ønske oppfylt da hun først må få partikongressen til å stemme for hennes forslag.

Etter at partiet tapte det siste presidentvalget i mai 2017 har partiet vært rystet av flere interne stridigheter, og en navneendring kan nok kanskje være det som trengs for å legge deler av partiets turbulente historie bak seg.

Kilde: Twitter.com/MLP_officiel