24-åring utsatt for hatkriminalitet fra taxisjåfør i Oslo.

Natt til 15. Februar fikk 24-årige Kenneth Borgheim Heimdal en taxitur han aldri vil glemme – på den mildt sagt ubehagelige og voldelige måten.

Kenneth var på vei hjem fra Oslo sentrum da han praiet en taxi fra gaten. Under turen opplevde han taxisjåføren som veldig hyggelig, og kommenterte til NRK Østlandssendingen – «Jøss, endelig en av de få som er hyggelige»
Men når de stopper utenfor Kenneths leilighet, endrer taxisjåførens oppførsel seg brått. Mens Kenneth tar fram lommeboka for å betale, tar han tak i armene hans og slår han hardt i ansiktet. Kenneth våkner ikke før ca. en time etterpå, og det tar flere minutter før han kommer til seg selv og skjønner hvor han er.

Rapport-X har vært i kontakt med Kenneth, og han beskriver taxisjåføren som mørkhudet (mulatt) skallet og i 30-årene. Og til oss sier han at han antar at det var på grunn av sin homofile legning at han ble utsatt for blind vold og hatkriminalitet fra sjåføren. Når vi spør Kenneth om han tror dette kan skyldes religiøse eller fremmedkulturell intoleranse, vil han ikke svare på det.

På grunn av at taxien ble prayet på gaten, og at turen ikke ble betalt (og derfor ikke registrert), sier politiadvokat Elise Holmeide at de ikke kan ta saken videre, da det er umulig å identifisere taxien.

Oppdatering:
Kenneth har opplyst til Rapport-X at han mener han har oppgitt nok informasjon til politiet til at de kan ta saken videre. Foruten signalement opplyste han i detalj turen på følgende måte:
– Jeg tok taxi fra C.J Hambros plass 0164 Oslo klokken 01.10, og ankom min hjemmeadresse Xxxxx Xxxx gate nr xx klokken 01.30.

Rapport-X ber derfor enten vitner som kunne ha sett hendelsen, eller kollegaer av sjåføren som kan vite noe, om å kontakte politiet.

Har du meninger om denne saken? Bruk gjerne kommentarfelt lengre ned på siden.

Author: Ronny Rønning

Tradi-journalist for Alternativ Media

2 thoughts on “24-åring utsatt for hatkriminalitet fra taxisjåfør i Oslo.

  1. Hvis turen ikke er betalt, men registrert, må den nødvendigvis ha blitt registrert som bomtur. Da bør drosjeselskapet kunne finne ut hvem som hadde bomtur på angjeldende tidspunkt.

Comments are closed.