Inga Marte Thorkildsen (SV) med hat-ytring mot hele Facebook-grupper.

I kjølvannet av mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug, mottok den voldsomt populære justisministeren enorme mengder blomsterbuketter. Dette skjedde også i forstørret grad etter at flere Facebook-grupper, blant annet «Vi som støtter Sylvi Listhaug» oppfordret til å sende blomsterbuketter til justisministerens kontor. 

Dette falt den usympatiske og politisk korrekte SV-politikeren Inga Marte Thorkildsen så tungt for brystet at hun på Twitter skrev «Hadde jeg vært Listhaug, hadde jeg rødmet av skam. Hun: Takker for støtten fra rasistene», og viser til en artikkel i Aftenposten omhandlende Listhaugs massive støtte i form av blomsterbuketter.

Dermed bryter hun sine egne politisk korrekte kretsers egne kjepphester – å ikke generalisere hele grupper, og deres sykelige fokusering på «retorikk». For hvilken retorikk er det Thorkildsen her forvalter? Hun nører opp under hat mot både justisministeren og grupper på tilsammen hundretusener av nordmenn som våger å stille seg kritisk til masseinnvandring. I tillegg insinuerer SV-politikeren at justisministeren er rasistisk fordi hun etter god norsk folkeskikk takker for blomster.

Selv om nå Listhaug har måtte stått i en konstant drittstorm i en uke, er det lite trolig at norsk media vil nevne denne injurierende twitten og hatefulle retorikken i det hele tatt. Vi registrerer at medie-Norge synes det er ok for en toppolitiker å komme med generaliserende, stigmatiserende, injurierende og hatefulle ytringer, så lenge det er ment for å tjene deres «gode» sak.

Har du meninger om dette? Benytt vårt kommentarfelt.