EU-kommisjonen foreslår «uavhengige faktasjekkere» finansiert av Soros for å «bekjempe fake news»

Spørsmålet er hvor «uavhengige» disse faktasjekkerne blir når de står på lønningslisten til George Soros, som er en ekstremt pengesterk globalist og har stått bak mange destruktive strømninger i vesten Hans agenda har til formål å bryte ned vestlige nasjoner, tradisjoner, kultur og verdier, til fordel for masseinnvandring, multikultur og et stadig verre politisk korrekt kaos. Dette lukter av økende sensur, forkledd som et edelt ønske om å verne det europeiske folk mot de han og EU betrakter som «løgner». 

De foreslåtte tiltakene finansiert av Soros sies er ment for å håndtere «desinformasjon» og det de selv definerer som «fake news» på nettet. Dette skal gjøres med å danne en felles EU-praksis for et «uavhengig» faktasjekk nettverk, ifølge Breitbart.

EU-kommisjonen annonserte dette forslaget tidligere denne uken, og begrunnet det med at dette nye tiltaket vil «stimulere journalistisk kvalitet og fremme medias litteratur», ifølge en presseuttalelse publisert på EU-kommisjonens egen nettside.

Nettverket Soros antagelig skal finansiere, vil blant annet bestå av såkalte «trusted friends», altså i praksis organisasjoner som oppfyller det politisk korrekte tankegodset, som blir etter vi erfarer fra tidligere metoder, betrodde men subjektive aktører som mottar makt til å sensurere vekk innhold de selv ikke liker, eller flagge artikler og nettsteder til å prioriteres langt ned i strømmen på f.eks feeden på sosiale medier. Det hele pakkes inn i glorifiserte ønsker om å «gjøre nettet trygt» for brukerne. Dette er i praksis en sofistikert form for sensur som vil for de fleste fremstå som helt usynlig. Det vil si at når man poster og deler artikler som ikke er politisk korrekt, så blir det ikke nødvendigvis slettet, men lagt drivende i en liten kulp i strømmen slik at kun noen få blir nådd.

EU og forskjellige individuelle land innenfor unionen, som Sverige og Tyskland, har tidligere lagt press på internettgiganter som Facebook og Google for å håndtere såkalt hat-ytringer og fake news på deres plattformer.

I forkant av årets valg i broderlandet har Sverige vært en av de mest pågående landene for å presse fram bekjempelse av «fake news». Svenske myndigheter har hatt høyt profilerte møter med IT-tekniske selskaper de siste ukene, og Facebook har til og med innvilget en «spesialtillatelse» for å slette falske konti.

Denne type sensur er som en saktegående og sleip kvelerslange som klemmer til grepet litt etter litt. Og det er meget viktig å være våkne på disse utspekulerte grepene.

Et eksempel er disse stjernene som man finner på blant annet Rapport-X sin Facebook-side. Dette er tilsynelatende en uskyldig sak hvor følgerne kan gi fra en til fem stjerner i karakter for hvordan man liker eller ikke liker siden. Høres fint ut, men det ene er at det kan ta fra leseren en fordomsfri holdning i det hun eller han går inn på siden for første gang. Det andre er at flere mistenker at Facebook har lagt inn en mekaniske som skyver sider med færre stjerner nedover i strømmen. Det hadde forsåvidt vært en akseptabel ide om det var leserne selv som ga karakterene. Men slik Rapport-X har erfart dette på vår egen side, så virker det som det herjer rundt en gjeng venstrevridde som virker organisert som en sverm med gresshopper som deler ut kun en stjerne i intense og konsentrerte perioder. Vi merket dette da vi på kun to uker raste fra fem og helt ned til 1,6 stjerner. Det er umulig at våre lesere plutselig i den perioden ble brått misfornøyde med vårt produkt. Men detter dreier seg om folk som i utgangspunktet forguder det politisk korrekte og er allerede før de leser innholdet i våre artikler, bestemt på at dette er bare «brunt grums» og «høyreekstrem hatpropaganda». Det vil si de vurderer ikke siden for dens kvalitet, men ut ifra hvor uenige de er i innholdet.

Dette er en av metodene med denne type sofistikert sensur. Så om du vil motarbeide dette, så gå gjerne inn på vår og andre Facebook-sider for alternative nyheter og gi de stjernene dere mener vi fortjener, samme hvor mange det måtte være.

Har du meninger om dette, benytt vårt kommentarfelt.