Islamist sendes ikke ut av Tyskland, selv om han har planlagt fire terrorangrep i landet.

En islamist som har sonet ferdig i et tysk fengsel for å planlegge terrorangrep, får lov til å forbli i landet. Dette forårsaker sinne hos politimyndigheter og enkelte politikere.

Mohamed Abu Dhess er en jordansk-født immigrant som hadde planlagt terrorangrep på tysk jord tidlig på 2000-tallet. «Alt er klart for brylluppet, og det eneste jeg trenger er en brud», har han sagt i en telefonsamtale som ble fanget opp av tysk politi. «Brylluppet» var det planlagte terrorangrepet, og «bruden» var terrormålet.

Dhess ble arrestert i 2005, og ble dømt skyldig for å ha planlagt tre terrorangrep mot barer i Düsseldorf, og ett mot et jødisk senter i Berlin.

Han ble løslatt etter å ha sonet seks år i fengsel, men myndighetene i Berlin nektet å sende han tilbake til hjemlandet fordi han angivelig risikerte å bli torturert. I tillegg har Jordan ikke sendt nødvendige deportasjonsdokumenter. Dhess fortsatte å bo i Tyskland under overvåkning av politiet og har mottatt månedlig støtte som asylsøker. Han ble fjernet fra FNs liste over mennesker tilknyttet al-Qaida i 2015.

Nå uttrykker noen tyske politikere sin sinne over denne avgjørelsen. De mener at å holde Dhess i landet, pålegger en stor og unødig risiko for tyske borgere.

«Vi må stramme lovverket, slik at slike gjerningsmenn forblir i varetekt inntil de kan bli deportert, dette for å beskytte den øvrige befolkningen – uansett hvor lang tid det tar. Ellers bærer befolkningen hele risikoen,» sier Rainer Wendt, leder av Den tyske politiunionen.

Viseformannen for Det tyske frie demokratiske parti, Wolfgang Kubicki, sier at «den «abstrakte muligheten for tortur» ganske enkelt ikke er nok til å holde noen som Dhess i landet. «Det må være tilstrekkelig visshet om at denne personen må forvente tortur i hjemlandet for å avstå fra deportasjon. Ellers kan ikke dette være en grunn til å la slike folk bo i landet, noe som representerer en stor potensiell fare for samfunnet.»

Men denne saken er ikke unik for Dhess. I delstaten Nord Rhinen alene, er 16 jihadister ikke i stand til å bli deportert, ifølge en undersøkelse utført av Bild. Avisen refererte også til ytterligere to islamister som ikke kan bli deportert fra Bayern.

Temaet terrorisme er spesielt følsomt for tyskere, som har sett antallet terrorangrep begått av innvandrere stige siden 2015. Ett av de fant sted i desember 2016 da en tunesisk asylsøker kjørte en lastebil inn i et julemarked i Berlin og drepte 12 personer. En studie utgitt i januar viser forøvrig at tilstrømningen av asylsøkere til Tyskland fra flyktningkrisen i 2015, har bidratt til en økning i voldelige forbrytelser i landet.

Kilde: RT – Russia Today.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.