Svensksomalier slipper fengsel tross både voldtekt og knivran

Abdirahman var en av flere afrikanerne som i fjor gruppevoldtok en 13-årig jente i Västerås til underlivet hennes sprakk. Tross det bestialske overgrepet slapp somalierne fri – og bare en måned senere knivranet Abdirahman en 7-Eleven butikk. Nok en gang vegrer tingretten seg for å idømme 17-åringen fengsel «på grunn av hans lave alder».

Serievoldtekten i fjor var så brutal at underlivet til den 13-årige jenta sprakk. Men selv etter at hun begynte å blø fortsatte afrikanerne gruppevoldtekten, som også ble filmet. Filmen ble senere spredt på sosiale medier.

Tre somaliere, inkludert Abdirahman, ble i april i år dømt for ugjerningen i Västmanlands tingrett. En fjerde voldtektsmann slapp helt tiltale ettersom han ble oppgitt å være mindreårig.
[wordads]
Dommen ble anket, og i juli valgte Svea hovedrett å senke straffen kraftig for de tre somalierne – til fire, respektivt fem, måneders oppbevaring på ungdomsanstalt.

Etter dommen i tingretten den 18. april ble somalierne satt på frifot. Bare drøye måneden senere, den 25. mai, slo Abdirahman til mot butikken sammen med en annen afrikaner.

Den kvinnelige butikkansatte fortalte under rettsmøtet at de to maskerte afrikanerne stormet inn i 7-Eleven butikken. Den ene hoppet over disken og truet henne med kniv. Byttet ble knapt 7.200 kroner i kontanter, samt sigaretter til ukjent verdi.

Slipper fengsel – igjen

I følge Södertörns tingrett hadde ranet «for en voksen person» en strafferamme tilsvarende fengsel i 1,5 år. Domstolen konstaterte imidlertid at Abdirahman «kun var 17 år» og dømmer han igjen til ungdomsanstalt, hvilket innebærer at han plasseres på et såkalt HVB-hjem.

Det savnes nemlig «særlig grunn for fengsel», anser retten.

Dette til tross for at somalierne, før han ble dømt for gruppevoldtekten, så sent som i september 2017 også ble dømt for å ha fraranet to svensker deres datamaskiner i Västerås. Også den gangen ble straffen opphold på ungdomshjem.

Abdirahman har svensk pass og kan derfor ikke utvises slik svensk lov er i dag.

 

Kilde: Fria Tider