Bettingselskaper: SD blir størst i det svenske valget.

Sverigedemokraterna (SD) blir størst etter høstens valg i Sverige. Dette spår de store bettingselskapene Unibet, Nordicbet og Betsson.

Om bettingselskapenes antagelser skulle slå til, vil en 101 år gammel dominans som Sveriges største parti være over for Socialdemokraterna, som har hatt den posisjonen siden 1917.

Siden begynnelsen av forrige uke begynte oddsene å signalisere en valgseier for SD. Og i går ga en valgseier for SD 1,65 i odds hos Betsson, mot 2,10 for en seier for Löfvens Socialdemokraterna.

– 80 prosent av våre spillere har satt sine penger på at SD blir størst, sier PR-sjef for Betsson, Robin Olenius.

Grunnlaget for hvordan oddsen beveger og setter seg, er hentet ut ifra opinionsundersøkelser, ekspertuttalelser og hendelser som skjer i det svenske samfunnet og verden som gir med- eller motvind for de ulike partier. Får for eksempel en partileder bra publisitet etter en uttalelse, så korrigeres oddsen. En annen faktor som tas med i vurderingen, er om hvor mange som til enhver tid setter sine penger på det ene eller andre partiet. Vi tar med i vurderingen at også disse har gjort sin research, sier Olenius.

Ulf Kristersson blir Statsminister.

tIfølge både Betsson og Unibet blir Moderaternas Ulf Kristersson Sveriges nye statsminister, og den neste regjering blir en koalisjon mellom Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna og Kristendemokraterna. Dette gir en odds på ca 3, mens en fortsatt rødgrønn regjering gir omtrent 6 ganger innsatsen.

– Samtidig finnes det mange mulige koalisjoner, men de fleste tror Kristersson kommer til å vinne kampen om statsministerposten. Og om man titter på hvem som blir statsminister, kan det være en stor fordel for han om det går bra for SD, sier Robin Olenius.

Kilde: Aftonbladet.

Hvilket parti tror du blir størst etter det svenske valget? Svar i vårt kommentarfelt.