Nederlandsk ambulansepersonell «berikes» nå med skuddsikre vester.

Det multikulturelle Nederland tvinges nå til å utruste sitt ambulansepersonell med skudd- og knivsikre vester.

– Dessverre er dette nødvendig, da «tilskuere» har blitt mer aggressive. Vi observerer i økende grad at folk er bevæpnet med kniver og skytevåpen, sier en av ambulansesjåførene til RTL Nieuws.

Etter råd fra fagorganisasjonen vil alle regionale ambulanser nå utstyres med skuddsikre vester. Disse er ment brukt for å beskytte ambulansepersonell under terrorangrep og andre farlige situasjoner.

Ambassadepersonalet blir ikke pålagt å bruke disse vestene, men det overlates til dem selv å vurdere når disse blir en nødvendig del av bekledningen.

En helsearbeider som har jobbet i over tjue år med ambulanse kan fortelle at slike vester har blitt en nødvendig del av utstyret.

– De siste fem årene har jeg merket en økning i alvorlige hendelser. Og oftere havner vi på plasser hvor tingene er ute av kontroll. Folk har blitt «tøffere» og bærer oftere våpen, sier han.

Han legger til at flere av hans kolleger har blitt skadet av aggressive tilskuere, og at politiet også har skuddsikre vester. Dessverre er denne beskyttelsen nødvendig, ifølge denne helsearbeideren.

Kilde: RTL Nieuws.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.