POLITISK KORREKTE OVERDRIVELSER OM ÅRETS BRANNERAMAZONAS-SKOGEN

Image may contain: text

Virkeligheten er sånn at Amazon-brannene er marginalt høyere for 2019 enn for 2016, og LANGT lavere enn i 2010! (se bilde ovenfor).

Det er imidlertid først i år – like etter valget av den litt Trump-aktige høyrepolitikeren Bolsonaro – at dette dras frem som en unik tragedie av apokalyptiske dimensjoner.

Hvis man er redd for at Amazonas-skogen kan forsvinne, kan det være verdt å se litt på hvor mye skog som går tapt hvert år:

I oversikten ovenfor fremgår det at det årlige skogtapet er blitt sterkt redusert nylig sammenlignet med 2000-tallet. Målet bør være å reversere utviklingen, men vi har fremdeles ca. 80 % igjen av skogsdekket som vi hadde i 1970.

Vi siterer Naturfilmkanalen:

«Da brannene herjet som verst for tre år siden, var det så godt som ingen nyhetsreportasjer om saken. Heller ikke politikerne var interessert. Hvor var Audun Lysbakken og SV da, som nå mener at dette er en internasjonal krise og at FN må på banen?

I 2016 var jeg selv i Brasil for å produsere dokumentarfilmen «Trær vokser ikke på penger». Jeg fikk virkelig se hva som er i ferd med å skje med de store regnskogene i Amazonas. Brannene er faktisk ikke den største trusselen mot Brasils unike naturmangfold.»

Les mer fra Naturfilmkanalen nedenfor.

Kilder:
(1)Årlig antall skogbranner: http://queimadas.dgi.inpe.br/queimadas/portal-static/situacao-atual/ (2)Endringer i Amazon-skogsdekket: https://rainforests.mongabay.com/amazon/deforestation_calculations.html