Tio corona smittade asylsökare bekräftade vid tyska gränsen

UNHCR bekräftade igår att tio stycken asylsökare vid tyska gränsen har bekräftats med corona virus. Talesman Andrej Mahecic talade om för pressen att asylsökarna anlänt via de öppna gränserna i Europa och dessa personer finns i Munchen, Berlin och Heidelberg.

Nyheten om de tio corona smittade personerna kommer bara 24 timmar efter att Tyskland stängt sina gränser i ett försök att begränsa smittan. Förra veckan sade Angela Merkel att gränserna skulle vara öppna, men efter att 12 personer avlidit i corona och över 1000 personer konstaterats smittade ändrades beslutet.

-«Gräsanskontrollerna behövs för att stoppa smittan. Vi måste även begränsa människors sociala verksamhet och kontakat, sade den tyska inrikesministern Horst Seehofer. Han tillägger: «Så länge det inte finns någon europeisk lösning måste man agera i intresset för ens egen befolkning. De är skyldiga som inte agerar alls».

Âven i Slovenien uppäcktes sju asylsökare som smittats med corona. Polisen tog i måndags fast två taxibilar som asylsökarna färdades i. Asylsökarna har nu isolerats i ett karantän i Postojnan.