Demokrater vil forfølge folk som har støttet Trump.

Samtidig som Biden gjør det han kan for å fremstå som en samlende president med fraser som «vi er ikke fiender, vi er amerikanere», om den endelig konklusjonen gjør han vil valgets vinner, har prominente og sentrale medlemmer av hans parti tydeligvis en helt annen innstilling – de vil ha hevn.

Hun med det kronisk rabiate blikket, Alexandria Ocasio-Cortez, twitret på lørdag en oppfordring til å arkivere, altså å lage en oversikt over de som har hjulpet President Trump de siste fire årene, slik at de ikke kan bagatellisere deres medvirkning når de blir konfrontert med dette i fremtiden. Dette skrev hun på Twitter:

“Er det noen som arkiverer disse Trumpsykofantene for når de prøver å bagatellisere eller benekte deres medvirkning i fremtiden? Jeg forventer anstendig sannsynlighet for mange slettede tweets, skrifter, bilder i fremtiden
Skjermbilde Twitter.

«Medvirkning» er et spesielt ord i denne sammenhengen, da dette tross sårede demokraters følelser, dreier seg om en lovlig demokratisk valgt president. Ordbruken minner mer om det språket som ble brukt mot Quistlings hjelpere under etterkrigsoppgjøret. Det er også uklart om hennes harme er rettet mot den som var ansatt i Trumps administrasjon, eller alle og enhver som støttet han og stemte på han? Ikke lett å si. Hun fikk mye kritikk for tweeten, men svarte da:

"Lol på" partiet for personlig ansvar "blir opprørt over ideen om å være ansvarlig for deres oppførsel de siste fire årene".

Ikke lett å si altså, men hennes rabiate oppførsel stemmer ikke overens med Bidens forsøk på å fremstå som samlende for hele det amerikanske folk.

Entusiastiske eller rettere sagt fanatiske tilhengere av denne Alexandria Ocasio-Cortez sier via Twitter at de har satt igang et prosjekt de kaller «The Trump Accountability Project» (TAP), hvor det sies at alle i Trumps administrasjon, ansatte i hans valgkampanje, økonomiske donatorer – alle skal registreres i en database, antagelig for fremtidige represalier.

Skjermbilde Twitter.

Og med «alle» menes vel alle?

Jennifer Rubin er en velkjent og prominent tilhenger av Biden og kommentator for MSNBC, sa også på Twitter at «alle som nå promoterer benektelse av et valg, ikke følger velgernes vilje eller lager grunnløse beskyldninger om valgjuks må aldri «serve in office», være styremedlemmer i noen konsern, få en stilling på et fakulitet, eller bli akseptert i en «høflig» omgangskrets. Vi har en liste».

Skjermbilde Twitter.

Mye tyder på at TAP ikke vil begrense seg til kun offisielle medlemmer av Trumps administrasjon, men også vil inkludere også ordinære Trumpvelgere i sin hevnaksjon. En som kaller seg Climate Warrior spør på Twitter om noen kjenner noen som støttet Trump, så de kan føye dem til databasen TAP. «Disse vil det bli tatt et oppgjør med, straks lovverket for det er satt på plass».

Skjermbilde Twitter.

Er Bidens tilhengere og de fleste demokrater så påvirket av de massive hatkampanjene mot Trump at de er giret opp til og brenner for noe som ligner mer på et landsvikoppgjør slik vi oppplevde i Norge etter krigen?

I så fall begynner det å virke uoverkommelig om Bidens viktigste oppgave er å, som MSMs «eksperter» sier, å samle USA igjen.