Er Sofia Ranas adferd representativt for Rødt, Moxnes? | Alternativ Media®

Rødt-politikeren Sofia Ranas adferd og holdninger bør vekke bekymring for partileder Bjørnar Moxnes.

Sofia Rana, som er mest kjent for å henge på Twitter og anklage alle som er uenige med henne for å være rasister og fascister, er for tiden i konflikt med Legatum Publishing. Det norske forlaget er aktuell i forbindelse med en pressekonferanse med franske Renaud Camus 11. mai på Deichman Bibliotek. Camus er ansett som far for begrepet «The Great Replacement». Hans påstander om at den europeiske befolkningen er i ferd med å bli byttet ut er begrunnet i matematiske fakta om lav fødselsrate blant europeere generelt og en pågående masseinnvandring – eller migrasjon som det populært heter nå – fra fjernere folkegrupper, inn til Europa. Rana har på Twitter varslet en aksjon mot dette, eller sabotasje er vel mer riktig å si?

Mange antar at Sofia Rana har anskaffet seg sin posisjon i det kommunistiske partiet Rødt, ene og alene på grunn av at hun som kvinne, muslim og med fremmedkulturelle røtter har nytet godt av kvoteringsprivilegier som spesielt Rødt antar er viktig for å gi partiet et image av mangfold. Er hun trippel-kvotert?

Spørsmålet om hun er trippel-kvotert er relevant. De gangene jeg har iakttatt Rana har jeg aldri latt meg imponere over hennes intellektuelle evne til å utrykke seg, hverken skriftlig, i paneldebatter eller på markeringer og demoer på gata.

Skriftlig er hun en katastrofe, i alle fall om man legger til grunn at hun er politiker som representerer et parti på Stortinget. Hun havner ofte i konflikter på Twitter – et sted som fremstår som hennes andre hjem – med ytringer som i saklighet og kvalitet ligger helt ned på sandkassenivå. Dette sier jeg ikke fordi jeg ikke deler samme politiske syn som henne. Som et eksempel står jeg milevis fra Erna Solberg ideologisk, men jeg beundrer hennes verbale og skriftlige standard. Det er tydelig at Erna er en meget intelligent og behersket kvinne. Sofia derimot slenger vilt rundt seg med ukvemsord og merkelapper, uten noe som helst innhold som så mye som minner om argumentasjon.

På gata virker det som hun kun er i stand til å stå med langefingeren eksponert og hyle og skrike taktfaste innholdsløse antifa-fraser.

Det er mulig jeg har gått glipp av noen imponerende gullkorn, men de gangene jeg har sett henne i paneldebatter på TV og lignende, har hun stått og lest etter manus. Mulig hun bare er beskjeden og stirrer ned på telefonen sin eller et ark, det vet jeg ikke. Men det fremstår som om hun leser noe som noen har hjulpet henne med å skrive.

Ifølge hva Legatum Publishing informerer om på Twitter, har hun i en tweet ytret begeistring for et voldelig angrep i Frankrike, hvor en gjeng mindreårige i en sommerleir for patrioter ble angrepet med kniver og batonger av en gjeng tilsynelatende eldre kommunister fra antifa eller lignende.

Ærlig talt, Bjørnar Moxnes; er dette greit? Er dette representativt for Rødt? Tweeten hun retweetet er ikke fordømmende mot denne volden, ei heller finner den verdt å nevne, men mer enn antyder støtte for dette angrepet, da ofrene er påklistret de vanlige merkelappene «nazister», «fascister» og så videre.

Hun løfter frem dette angrepet som «action oriented». Det er på tide at Bjørnar Moxnes og Rødt tar et oppgjør med de voldsforherligende antifa-medlemmene i sine rekker. Om voldsforherligelse er uønsket i Rødt og medfører ekslusjon får være opp til dem. Men å ta stilling til denne type holdninger bør gjøres. Enten å si klart i fra at dette ikke er greit, eller å slå fast at vold og forherligelse av det er greit så lenge det skjer i favør av rød ideologi.

Ja eller nei?

Dette er enkle spørsmål: Er dette greit eller ikke, Moxnes? Er Sofias adferd på Twitter en Rødt-politiker verdig? Og har Rødt noe som helst problem med den voldsforherligende organisasjonen antifa?

Fyll in din epostadresse og abonner gratis på våre artikler