Forskere sendte melding til romvesener

MYSTIKK – I stedet for å vente på at romvesener skal finne oss, har et dristig vitenskapelig prosjekt nylig sendt en melding til rommet med håp om at det vil bli hørt av intelligente vesener.

Forskere med organisasjonen Messaging Extraterrestrial Intelligence kunngjorde at de strålte den binærkodede meldingen via radiobølger ut i rommet i forrige måned.

Målet for meldingen er en stjerne kjent som ‘GJ 273’, som antas å være omkranset av en planet som kan ha liv og som bare er 12 lysår fra Jorden.

Vedlagt i meldingen er en elementær forklaring på ulike matematiske begreper, og innsikt i hvordan mennesker måler tid og 33 sanger, forklarte astronomer ved METI.

Selv om meldingen, ikke er ventet å nå GJ 273 før år 2029, tror ikke alle at det å være en god idé å annonsere vår tilstedeværelse til utenomjordiske.

En rekke fremtredende astronomer har kritisert innsatsen fordi det kunne ende opp med å varsle fiendtlige romvesener om vår tilstedeværelse her på jorden, mens andre hevdet at METI-gruppen ikke har rett til å snakke for planeten.

Til tross for deres innvendinger, gikk METI-prosjektet videre med planen, og nå, uansett hva man måtte mene om hvorfor meldingen ble sendt, er «ånden ute av flasken» som det heter.

For deres del insisterte forskerne som sendte meldingen ut i rommet at innsatsen i stor grad var en testkjøring for fremtidige typer kommunikasjonsforsøk ved bruk av sterkere signaler.

METIs president Douglas Vakoch sa til Space.com at » prosjektets store suksess ville komme hvis det om 25 år er noen som husker» at det kan komme en innkommende melding fra rommet.

For forskerne som nettopp sendte meldingens skyld, håper vi også at hvis svaret fra romvesener er å invadere jorden i 2041, så vil alle som leste om denne meldingen i dag ha glemt at det var de som forårsaket hele rotet.

Kilde: Space.com

Author: Jan Ivar Hansen

Webadministrator