Verdens første vellykkede hodetransplantasjon er blitt utført

trasplanteVITENSKAP – Verdens første menneskelige hodetransplantasjon har blitt utført på et lik i Kina i en 18-timers operasjon som viste at det er mulig å gjenopprette koblingen med ryggradens nerver og blodårer.

På en pressekonferanse i Wien fredag morgen kunngjorde den italienske professoren Sergio Canavero, leder av Turin Advanced Neuromodulation Group, at et lag ved Harbin Medical University hadde «utført den første menneskelige hodetransplantasjonen» og at en operasjon på et levende menneske vil gjøres innen kort tid.

Operasjonen ble utført av et team ledet av dr. Xiaoping Ren, som i fjor transplanterte et hode på en apekropp.

Prof Canavero, sa: «Den første hodetransplantasjonen på et menneskekadaver er blitt gjort, og at en full hodetransplantasjon mellom to hjernedøde organdonorer er neste steg i prosessen».

Les mer…

Author: Jan Ivar Hansen

Webadministrator